Klok met schaatser mechaniek

Er zijn ontzettend veel klokken met ook ontzettend veel mechanieken. denk hierbij bijvoorbeeld aan een Friese staartklok met een scheepjes mechaniek, of een Amsterdams staand horloge met een walvisvaarders mechaniek.

Maar al deze mechaniek zijn gemaakt in de wijzerplaat en staan meestal in verbinding met de slinger, of met het slagmechaniek.

Nu vroeg ik mij af “kan dit ook anders?” zou een mechaniek ook voor het uurwerk kunnen werken in plaats van op het uurwerk? En met die vraag ben ik aan de slag gegaan met het maken van een klok, een klok met dus een schaatser mechaniek.

Hieronder heb ik een galerij gemaakt met een paar foto’s van het proces, van begin tot het eindresultaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *